gastoudergonny_logo met vlinder
gastoudergonny_gonny

Iets over mezelf

Mijn naam is Gonny Jansen. Ik ben moeder van 2 studerende dochters van 22 en 25 jaar. 


Al 30 jaar werk ik met kinderen op verschillende manieren. Zo’n 10 jaar heb ik als groepsleidster met kinderen gewerkt met een verstandelijke beperking op een antroposofische instelling. Toen ik kinderen kreeg ben ik (korter) gaan werken in de ambulante tak, ( in gezinnen thuis ), vaak om ouders te ontlasten en voor medische ondersteuning. Toen mijn kinderen ouder werden heb ik 7 jaar als verpleegkundige gewerkt met kinderen die in een instelling wonen. In 2016 ben ik daarmee gestopt en ben ik de kinderopvang in mijn huis gestart. Want bij kleine kinderen ligt mijn hart. 


Er is een huislijke sfeer waar lekker gespeeld en geknutseld kan worden. We lezen veel boekjes en zingen regelmatig liedjes. Ik heb maximaal 5 kindjes. 


De oudere kinderen kunnen soms mee helpen met de dagelijkse dingen die we doen, als eten klaar maken, kipjes voeren, planten water geven, afwassen (met het schuim spelen ), appelmoes maken, in de tuin werken, ed. 


Ik zie graag dat kinderen in rust en geborgenheid kunnen spelen. En dat ze zich in hun eigen tempo optimaal kunnen ontwikkelen en zichzelf en de wereld leren ontdekken in een veilige, warme en liefdevolle omgeving. We eten biologisch, zonder toegevoegde suikers enzo. 


Mijn intentie is om jonge kinderen te zien in wie ze zijn. Ze te helpen omgaan met hun innerlijke wereld door de ervaringen die ze opdoen, in verbondenheid met zichzelf en met hun buitenwereld. Dat geeft ze een basis waar ze hun hele leven profijt en plezier aan zullen beleven. En waarmee ze zich kunnen ontwikkelen tot een evenwichtige volwassenen met een positief zelfbeeld. 


We wonen in een rustige en kindvriendelijke buurt. Op een paar minuutjes lopen van de Vrije School de Zonnewende aan de Valckstraat. Ook wonen we vlakbij het park en de natuurlijke speeltuin Praebsterkamp, waar we vaak te vinden zijn. Verder is het 10 minuten lopen naar mijn volkstuin waar heel veel bessen, bramen etc. zijn om te snoepen, of om bijv. water te pompen en bloemen te plukken. 

gastoudergonny_huis